Ny Tvättbänk – Detta Skall Du Tänka På

Tvättbänkar är kanske inte det sexigaste i ens hem men ändå en av de viktigaste detaljerna i en tvättstuga. En tvättbänk (eller allbänk) är en perfekt avlastningsmöbel bredvid tvättmaskinen där du kan lägga upp din tvätt innan du hänger upp den på sträcket eller lägger det i torktumlaren. Och med en rejäl ho i bänken så finns det gott om utrymme att skölja av fläckar.

Tillverkare av Tvättbänkar är bland annat Nimo, Nordic Tech, Franke och Ifö. Dessa varumärken har modeller i alla storlekar så att det passar både villa och lägenhet.

Vilken Tvättbänk Är Populärast?

Nimo har en modell som heter NB1000 och är just nu populärast på Pricerunner. Sedan kan man ta en funderare på om det är värt över 5000 kronor för en tvättbänk. Själv har vi investerat i en bänk från Nordic Tech som heter NTB-10. Vi skulle nog velat ha en större avlastningsyta men begränsningar i tvättstugan gjorde att denna passade perfekt. Dessutom har den väl tilltagna skåp som sväljer det mesta. Vi hade tur att den var vändbar då jag missade att se vilket håll avlastningsyta och vasken satt. Som blandare köpte vi en enkel Köksblandare med duschfunktion för att enklare kunna spola av om det behövs. Det finns idag över 190 stycken olika modeller på Pricerunner. Med priser från 3000 kronor och uppåt i diverse storlekar så kommer ni garanterat hitta en bänk som passar just er tvättstuga.

Innehåll Tvättbänk NTB 10
Vilka mått behövs?

Innan vi köpte den nya tvättbänken så hade de förra ägarna byggt en egen av en bänkskiva från IKEA med tillhörande diskho. Här fanns då möjligheten att ställa torktumlaren ovanpå vilket gav oss en behaglig arbetsställning mellan tvättmaskin och tumlare. Nackdelen med detta hemmabygge var att vatten och fukt till slut förstörde bänkskivan. Nu när bänken är något mindre så har vi istället fått köpa en sockel. Denna har vi mellan tvätt och tork så det blir som en pelare. Detta fungerar bra och arbetsställningen blir densamma. Ytan vi har att arbeta på blir nu lite större då vi tänkt en extra gång på vad vi skall ha bänken till.

Nu när vi har en liten grabb som ser till att vi hänger i tvättstugan varje dag så fick vi tänka till ett extra varv på hur stor yta vi skulle behöva. Ytan som är 60 x 100 cm där tvätthon tar en del plats är inte det optimala. Men vi löste detta med att införskaffa en Skärbräda liknande denna som ikea har. Denna använder vi som täckbräda när det behövs.Skärbräda Ikea

På så sätt får vi en hel yta på 60 x 100 cm vilket är perfekt för våra ändamål. Här finns nu utrymme till att sortera smutsig tvätt och att vika ihop den rena. Och med duschmunstycket kan vi enkelt göra ren den rostfria bänken.

Vad Saknar Vi?

Det vi kan sakna med vår tvättbänk är att den inte går att låsa. Detta hade behövts framöver då det är dags att barnsäkra hemmet. Just nu står tvätt och sköljmedel högt upp på torktumlaren istället för att utnyttja skåpen till detta. Även om grabben inte kommer vara där själv de närmsta åren så kommer han garanterat vilja vara med oss senare i livet. Och barn är snabba! Helt plöstligt står dem där och vill dricka sköljmedel. Aj Aj Aj!

Att Tänka På Vid Köp Av Tvättbänk

Som jag nämnt tidigare så fundera över ytan. Hur mycket tror du att kommer behöva för all tvätt? Kommer det stå andra saker på bänken eller kommer allt få plats i skåpen? Skall du ha torktumlare ovanpå eller bredvid? En torktumlare är 60 cm bred så det måste i så fall räknas bort. Köp till en blandare med duschfunktion – denna är toppen att ha i tvättstugan.

Gå på husvisningar för att se hur andra har gjort. Åk även till ett byggvaruhus och se så att gångjärn och trådbackar känns stabila. Köp från en webbutik som erbjuder fri frakt och leverans fram till port eller tomtgräns. Detta gör de flesta butiker som idag säljer online. Då tvättbänken oftast kommer komplett och färdigmonterat så kan det vara krångligt att få hem. Använd såklart prisjämförelsesajter för att se vilken butik som ger dig bäst valmöjligheter.

Handla på faktura. Då kan du i lugn och ro få hem tvättbänken och se att den klarat leveransen innan du betalar. Viktigt är när man får hem lite otympliga produkter (eller hela tiden egentligen) är att inte vänta med att packa upp varorna. Även om man har rättigheter tack vare konsumentköplagen så har man även skyldigheter. Är leveransen på något sätt skadad redan vid leverans så ta inte emot det. Då får transportfirman fint ta med sig den igen. Du har även ett fåtal dagar på dig att reklamera produkten vid transportskador. Ett av de viktigaste tipsen vid alla inköp.

Kommentera Gärna.

%d bloggare gillar detta: