Nya Handtag Till Köksluckor

Detta inlägg innehåller annonslänkar från BaraHandtag.

Ett enkelt sätt som dessutom blir snyggt och kan få Köket att få en annan inramning är att byta Handtag. Kökshandtag är en relativ lösning att få köket att glänsa lite extra men det är ändå lite att tänka på. Sitter det handtag i köksluckorna idag så får man kolla vilket c/c-mått det är. c/c-mått är centrummåttet mellan borrhålen där handtagen skall skruvas fast i. Vanligaste måttet är 128 mm.

Vill man ha bredare eller smalare handtag så är man tvungen att borra nya hål vilket kan bli fult i köksluckorna. Då finns alternativen att lämna in alla luckor till en snickarverkstad som restaurerar dem innan du borrar nya hål. Eller så finns möjligheten att köpa nya köksluckor. Detta kan dock bli ett bekymmer om man har ett äldre kök då tillverkarna gärna byter standardmått och infästningar vid jämna mellanrum.

Nya Handtag – Att Tänka På

Handtagen tycker vi fyller två funktioner. Dels skall de passa in i köket men då det kommer dras i dessa ett antal gånger per dag så skall de klara av denna påfrestning. Det finns olika kvalitéer på kökshandtag och mängder av material. I en lantlig miljö tycker vi trähandtag eller mässinghandtag är det mest naturliga inslaget. Något snyggt träslag som matchar bänkskivorna tycker vi ger en harmonisk känsla. Men har du ett modernare kök så kan både rostfritt eller svartlackerad vara riktigt snyggt. Både Ikea, Linfalk & Beslag Design har modeller till både lantligt och modernt kök. Det finns även riktigt snygga knoppar och handtag i retrostil om man längtar tillbaka till 70-talet. Under Kökshandtag så hittar du handtag till köksluckorna från bland annat Linfalk & Beslag Design.

Även om handtagen per styck kan vara billiga så kan man ändå snabbt komma upp i en summa över 1000 kr eller mer. För det blir några stycken handtag i ett kök. Beroende på design så kan det landa på mellan 20 och 30 nya kökshandtag till ett kök. Men vi lovar att vilka handtag ni än väljer så kommer det göra ett riktigt lyft i det rum ni tillbringar mest tid i.

Behöver ni borra för nya hål så har IKEA en riktigt smidigt borrmall som inte kostar många kronor.

Ikea Borrmall
Ikea Borrmall

Borrmall: https://www.ikea.com/se/sv/catalog/products/90323393/

Exempel På Handtag

Idag finns det mängder med butiker på webben som säljer handtag och fler blir det. Då detta är en relativt enkel produkt för butiker att sälja och leverera med gissningsvis bra marginaler så kommer det nog bli ännu fler aktörer under åren som kommer.

Och även när det gäller Handtag till kök & badrum så är det trender som kommer och går. Beslag Design var bland de första med läderhandtag och har haft stor framgång med sin Black Edition, en serie i mattsvart stil. Vi kommer garanterat återkomma med artiklar när nya trender dyker upp.

Exempel på butiker på nätet som säljer Kökshandtag:

köksFOKUS: https://www.koksfokus.se

IKEA: https://www.ikea.com/se/sv/catalog/categories/departments/living_room/14949/

Bara Handtag: https://www.barahandtag.se

Kommentera Gärna.

%d bloggare gillar detta: