Denna Återkommande Allergi

Jag har i alla tider trott att allergi är bara något man kan få som barn. Och oftast växer man ifrån det.

Döm av min förvåning när jag då efter en utlandsresa till Rhodos kom hem med rinnande ögon och tät näsa. Jag trodde först att det var förkylning efter 5 timmar flyg i kass AC. Men när det höll i sig hela juni började jag undra. Tydligen är det inga problem att utveckla allergi när man är 38 år. Efter besök hos läkaren konstaterades det att antagligen var det gräs. Mest orolig var jag att det skulle vara katter då vi har ett gäng hemma. De ville att jag skulle återkomma på vintern för att kunna göra ett ordentligt pricktest.

Gräs Allergi

Detta glömmer jag varje år. Och i maj varje år svär jag för mig själv att jag glömt det. Min tanke är att få någon chockspruta så allergin mildras. Detta behövs då grabben blir skiträdd och gallskriker varje gång jag är tvungen att nysa. Så för hans skull så har jag satt påminnelse på mobilen att besöka vårdcentral i december.

Bra Sida Om Allergi

En av de mest besökta sidorna från maj till augusti är Pollenkoll.se. Inte för att det hjälper mig fysiskt men jag inbillar mig att jag kan utesluta förkylning om pollenkollen säger att det är hög risk för pollen. Sån är jag. Efter att googlat sönder mig ett antal år och hittat alla huskurer som finns så har jag de senaste två åren börjat göra en sak.

Att helt enkelt gilla läget!

Någonstans får jag vara glad att jag klarade mig i över 35 år innan jag blev allergisk mot gräspollen. (som jag tror att det är). Men nu när grabben chockas varje gång jag nyser så får jag sluta tänka så och helt enkelt fixa detta. Eller så blir det att undvika familjen 4 månader om året.


Vad har du för tips när det kommer till att underlätta vardagen för allergiker? Hjälp emottages med tacksamhet.

Kommentera Gärna.

%d bloggare gillar detta: