Boktips: Guldläge På Nätet

Guldläge På Nätet är en bok skriven av Michael Wahlgren & Magnus Bråth och handlar om vad man bör tänka på angående sökmotoroptimering och en massa bra tips kring att synas bättre på sökmotorer. Precis som de skriver i förordet så har inte mycket hänt sen första upplagan av boken men den gav ändå en del bra tips att fundera på och testa i praktiken.

Boken tar på ett enkelt och pedagogiskt sätt upp hur sökmotoroptimering fungerar, vad man bör tänka på när man använder webben som försäljnings eller marknadsföringskanal.

Vilka skall läsa Guldläge På Nätet?

Är du student och läser digital marknadsföring så är boken given. Kanske inte som ren kurslitteratur men som ett riktigt bra komplement till kursen.

Driver du e-handel och har funderingar på att anlita en sökmotorkonsult för att kunder skall hitta dig via webben? LÄS boken så du vet grunderna kring sökmotoroptimering innan mötet med konsulten. Det ger dig helt klart ett försprång när diskussionerna drar igång. Den kunskapen kommer garanterat hjälpa dig att hitta rätt strategi.

Även om du som jag driver en liten blogg så tycker jag boken är värd varenda krona. Visst finns det som skrivs i boken garanterat ute på bloggar och forum, men det är så mycket smidigare att ha allt i en bok bredvid dig. Och det bästa med boken är just att den är lättläst så att du i princip kan bläddra i den och testa på en gång.

Vad har jag själv lärt mig?

Det man lär sig genom att läsa boken är att ha tålamod när det gäller sökmotoroptimering. Vill man synas högst på Google på direkten så finns Google Adwords. Men genom att sökoptimera dina sidor som de föreslår i boken så kan du på lång sikt få samma placeringar. Och de finns kvar under en längre tid än AdWords som försvinner samma dag du slutar betala. Dock så nämner de i boken att det kan ta tid att hamna där och där har jag själv varit lite frustrerad över.

Men det får ta sin tid och se det sakta öka.

Vill ni läsa mer om boken och eventuellt införskaffa den så har de en egen sida för detta.

http://guldlägepånätet.se

Kommentera Gärna.

%d bloggare gillar detta: