Billiga Blandare

Billiga Blandare – finns det? Och är det värt att snåla på en billig kökskran?

Till slut har du kommit fram till att renovera köket och de stora besluten är tagna. Vilken köksleverantör och vilka vitvaror du skall ha i köket. Då kommer de små detaljerna som gör helheten in i bilden. Det är dags att välja rätt kran och diskho. Idag finns det en uppsjö av köksblandare i alla stilar. Bara på vår samlingssida har vi 1000+ modeller att välja på. Så vilken är det du skall ha i ditt kök?

Här gäller det att fundera ett extra varv för det finns mängder med kranar som har både bra och dåliga finesser. Du kanske vill ha en blandare från Quooker som ger dig hett vatten så du slipper en vattenkokare? Eller en kran med duschfunktion så du enkelt kan tvätta av tallrikar och plåtar? Och sedan vilket material eller färg vill du att den skall vara? Mässing, krom eller till och med mattsvart? Valen är många och priset likaså. Det går att få en billig blandare med standardfunktioner (varmt & kallt) för 200 kronor på Jula, eller en köksblandare från Tapwell för 5000 spänn.

Billiga Blandare – Vilket Material Kan Man Begära?

De enklare blandarna som finns ute i butik har kanske inte det bästa materialet. Oftast är det poröst och färgen kan släppa. Vissa köksblandare är dessutom ”målade” så att de skall se ut som krom och så är det ren plast under.

Strand är ett märke som gör sina köksblandare helt i rostfritt och detta för bland annat minska risken för att bakterier skall fastna inuti. De är dessutom gjutna i ett stycke vilket gör det ännu bättre.

Strand Köksblandare
Köksblandare Från Strand

Vår personliga favorit dock när det gäller materialval är nog Grottesco-serien från Tapwell. Det lite skitna och rostiga kan göra det lilla extra i köket. Och kan vara kul att bryta av med något helt annat på diskbänken.

Skall Du Byta Köksblandare Själv?

Att byta eller installera blandare själv är inte jättesvårt och något man kan göra själv. Två små skiftnycklar och gängtejp var det jag använde när jag installerade blandare i vårt attefallshus. Man kan även vara lite mer proffsig och använda lingarn. Det viktiga är att det håller tätt. För det sista man vill är att det börjar läcka under diskhon. Inte nog med att det är trångt som det är under vasken. Det kan göra väldigt stor skada.

I paketet med blandaren så följer det med instruktioner hur man skall göra. Har du diskmaskin så rekommenderar jag en kran med diskmaskinsavstängning. Detta gör det smidigt och säkert när du skall resa bort och inte vill att olyckan skall vara framme. Det finns även separata avstängningskranar för diskmaskinen om man vill sätta en bredvid. Och det går att få i den design man redan har så att det passar in i ditt kök.

Tänk på att dina 14 dagars returrätt kan vara förbrukade om du öppnar paketet och efter installation märker att du inte blev nöjd med exempelvis design eller materialval. Själv åkte vi och tittade i olika affärer innan vi slog till. Modellen vi satte in i attefallshuset blev en kökskran från Franke. Då hela huset andas lantlig stil så fick det bli så även i det lilla köket.

Tips Innan Du Handlar På Nätet

Var så säker du kan vara på att det är den blandaren du skall ha. Det är alltid tråkigt arbete att behöva skicka tillbaka produkten och sedan vänta på en ersättare. Även om många butiker har fri frakt och fri retur så är det tidskrävande och inget man vill råka ut för. Åk på husvisningar och se hur andra har det. Fråga mäklaren vilket märke kranen är eller besök nyproduktionsutställningar och prata med husförsäljaren. Man kan få mer information än bara vad huslånet slutar på.

Besök köksutställningar som Ballingslöv eller Marbodal. Det är oftast bättre att se det ”live” i köksmiljö än att de står uppradade i ett ställ på Bauhaus eller Hornbach. Visst – det är kanske inte alltid populärt hos butikspersonalen att man ”bara tittar” för att sedan handla online. Men så är numera verkligheten och de får finna sig i det. Är de på tårna så kanske du ändå gör ditt köp hos dem. Ta fram mobilen och jämför priser på plats.

Köp på Faktura. Då behöver du inte ligga ute med pengar om du ångrar dig eller om produkten är trasig. De flesta butiker erbjuder detta via exempelvis Klarna och är väldigt smidigt. De kan dessutom erbjuda köpskydd om nu butiken mot all förmodan skulle vara oseriös.

Köksblandare är en attraktiv produkt så det lönar sig att jämföra priser på prisjämförelsesajter. Det kan skilja över 1000 kronor mellan det billigaste och dyraste priset. Och detta på samma blandare. Vissa fular sig med dolda avgifter dock när man väl kommer till butiken. Så bli inte förvånad om det helt plötsligt är 99 kronor dyrare för att hanteringsavgift tillkommer. Det är många aktörer som slåss om dina investeringspengar och konkurrensen är skyhög när det kommer till kök och badrum.

Kommentera Gärna.

%d bloggare gillar detta: